Binoclu Lacerta Explorer 8x45


Binoclu Lacerta Explorer 8x45
pe stoc

Taxa de livrare: 15 Ron

Binoclu Lacerta Explorer 8x45

Produse Pret
Binoclu Lacerta Explorer 8x45380 Ron

Binocularele Lacerta Explorer reprezintă un nivel ridicat în segmentul de preț la care aparțin. Sunt ordonate în tip clasic cu prisme porro, și ascund o optică foarte bună. În afară de aceste fapte și din punct de vedere al construcției sunt mai stabile decât cele mai multe binoculare din categoria lor, sunt mai puțin sensibile la șocuri. Și mai mult: datorită învelișului rezistent la apă le putem folosi chiar și în ploaie, nu se va umezi plus este umplut cu gaz inert (azot).

Fiecare model este echipat cu prismă din sticlă BAK4, care beneficiază de proprietăți optice mai bune. Fiecare suprafață sticlă/aer este acoperită FMC, ceea ce este rar în acest segment de preț. Acest lucru înseamnă că contrastul, puterea de transmisie a luminii, reproducere culorilor sunt de înaltă categorie. Mai departe, datorită privirii confortabile și a câmpului vizual larg este o experiență să faci observații cu acest binocular, poate fi folosit și cu ochelari. Ocularul poate fi înșurubat și setat pe înălțimea optimă.
Cu ajutorul unui adaptor L poate fi montat și pe un trepied foto.

Capacul ocularului poate fi pus pe colier, astfel nu-l pierdem în timp ce îl folosim. Colierul din dotare este mai lat și mai confortabil decât cele similare din segmentul de preț similar. Un alt accesoriu inclus este o husă cu betelie.

Review binoclu Lacerta Explorer 8x45
" Licht, mehr licht!"
(Dorin Angelescu - Bucuresti)

In goana noastra dupa “lumina” merita sa ne oprim atentia asupra acestui mic binoclu. Mic este poate impropriu zis caci este un binoclu la care nu s-a facut rabat la materiale, bine cauciucat, cu mecanica solida si sticla pusa abundent ,fara economie. Surprinde in primul rand prin greutate care este de 849 de grame. Cel putin eu am fost surprins , avand in minte pe omologul lui 10x50 a carui greutate este 936 grame. Diferenta de aproape 90 grame este probabil singurul dezavantaj violent al “micutului” 8x45.
Surpriza placuta vine in momentul in care il pui la ochi. Este unul din cele mai luminoase binocluri care mi-au trecut prin mana. Restul calitatilor optice sunt identice cu cele ale omologului sau 10x50 (pentru a nu ma repeat va invit sa cititi si respectivul review). Voi sublinia in continuare cu predilectie doar diferentele.

Este impresionant campul wide (145m/1000m) si claritatea care se continua undeva pana spre 20 % de margine. Zona de clar se intinde pe o zona foarte mare amintind de zona unui 8x30 CZ, foarte util pentru a urmari evenimente cu deplasari rapide. Eye relieful mare, permitand utilizarea cu ochelari fara ca acestia din urma sa intre in contact direct, este la randul sau impresionant. Depunerile antireflex de foarte buna calitate albastru cu mov (indigo) si verde atat pe ocular cat si pe obiective dau impreuna cu sticla un colorit tip “cristal”, absolut natural, fara virare. Definitia este foarte buna ca de altfel si contrastul. Un binoclu extrem de reusit atat optic cat si mecanic. Un binoclu extrem de luminos. Este unul din putinele binocluri la care as atrage atentia ca utilizatorii sa nu priveasca prea mult zonele terestre puternic luminate de soare caci retina as zice ca este in oarece pericol.
In regim astro este la fel de performant ca si omologul sau 10x50 cu stele punctiforme, coloritul stelelor se distinge bine, iar campul larg isi spune cuvantul.
Personal nu prea imi plac puterile maritoare mai mici de 10x, dar asta nu poate sa ma impiedice sa admir sau nu o reusita. Pentru ca din punctul mei de vedere acest binoclu nu numai ca este o reusita dar are o caracteristica care mie mi-a parut cea mai puternica si interesanta. Si am lasat-o la urma special. Smile
Marele atu al “micutului” este vederea terestra diurna si nocturna. Aici se vede o mare diferenta fata de mai toatele binoclurile ce mi-au trecut prin mana caci in cele mai vitrege conditii de iluminare reuseste sa scoata detalii si informatii incredibile.

In final un binoclu calduros recomandat atat terestru cat si astro, un standard cel putin deocamdata (as spune eu), pentru puteri maritoare 8x.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Diametrul obiectivului: 45mm
Puterea de marire: 8x
Sistem de focalizare: Central
Distanta minima de focalizare: 5m
Camp vizual real: 8,3 grade
Camp vizual real la 1000m: 145m
Diametrul pupilei de iesire: 5,6mm
Ocular relief: 24mm
Factor crepuscular: 19
Luminozitate: 31,6
Acoperire suprafete optice: FMC - 99,5%
Sistem Prisme: porro
Material Prisme: BaK4
Umplut cu azot: da
Transmisie: 91,5%
Greutate: 810 grame
Alte accesorii: geanta de transport
Garantie: 2 ani


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook