Corector de Coma pentru Newton f/4


Corector de Coma pentru Newton f/4
pe stoc

Livrare gratuita!

Corector de Coma pentru Newton f/4

Produse Pret
Corector de Coma pentru telescoape f/41350 Ron

Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este bazat pe o dezvoltare maghiară cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Contrastul imaginii este păstrat și nu are nici efect de prelungire.

Modelele Newton din ce în ce mai răspândite pentru fotografiere astro reprezintă o necesitate mare pentru corectarea erorilor de coma (aberația care apare la marginea imaginii). Modelele simple, ieftine cu două lentile la puterea de F/4 nu funcționează corect, dau o aberație sferică la imagine. Rezoluția mare și pixelii mici a camerelor moderne (de tip DSLR sau CCD) sunt mai sensibile la o optică bună. Dacă optica nu este bună, pentru că eroarea de comă degradează imaginea, imaginea va fi fără viață, stelele vor fi mari și detaliile șterse.

Pe piață există corectori de coma, care pe lângă corectarea erorilor nu degradează imaginea, însă aceste modele sunt scumpe și de cele mai multe ori prelungesc și focala. Prelungirea focusului înseamnă pierdere la puterea de lumină, astfel putem întreba cu drept: de ce telescopul luminos dacă printr-un corector de comă pierdem din luminozitate.

Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este de bazat pe o dezvoltare ungară cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Este caracterizat prin faptul că contrastul imaginii este păstrat și nu are nici efect de prelungire. La proiectare a reprezentat un punct de vedere și faptul ca reflexiile deranjante și efectul de fantomă să nu fie prezente nici pe imaginile care prezintă cele mai luminoase stele.

Corectorul se potrivește în focuser de 2", punctul de focusare nu se schimbă, astfel devine compatibil cu cele mai multe telescoape. Pe partea de sus găsim filet M48, cu un adaptor M48-EOS de exemplu, putem conecta cu ușurință camera Canon EOS. Pe partea de jos găsim și filet pentru filtre, de ex CLS, UHC sau alte filtre.

Îl recomandăm pentru astronomii amatori care folosesc telescop Newton luminos (F/4-F/5) și vor să scoată cea mai bună performanță din telescopul lor.

Performanța corectorului depinde de distanța exactă corector-senzor. Mai jos vă prezentăm cele mai importante distanțe, din care poate fi calculat de ce adaptoare și inele avem nevoie. Distanța se înțelege de la marginea filetului M48.

Dsitanta focala    Distanat CCD-Corector
  600mm                52,2mm
  800mm                54,2mm
  1000mm              55,5mm
  1200mm              55,2mm
  1600mm              55,2mm

Adaptorul M48-EOS din fabrică împreună cu o cameră EOS dă distanța de 55,2mm. Poate fi cumpărat și adaptor EOS adecvat pentru focus de 800mm, care dă o distanță de 54,2mm, vă rugăm să precizați acest lucru la cumpărare.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Numar lentile: 4
Conexiune (spre telescop): 2"


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook