Telescop SkyWatcher 150/1200 NEQ3


Telescop SkyWatcher 150/1200 NEQ3
pe stoc

Livrare gratuita!

Telescop SkyWatcher 150/1200 NEQ3

Produse Pret
Telescop Newton SkyWatcher 150/1200 NEQ3 (EXPLORER-150PL)2070 Ron
Telescop Newton SkyWatcher 150/1200 NEQ3 + Barlow 2x2170 Ron
Telescop Newton SkyWatcher 150/1200 NEQ3 plus filtru neutru si filtru solar2275 Ron
Telescop Newton SkyWatcher 150/1200 NEQ3 plus filtru neutru, filtru solar si ocular Plossl de 4mm sau 6mm2355 Ron

Telescopul Newton SkyWatcher 150/1200, este unul din cele mai bune telescoape Newton.
Calitatea excelentă a opticii și oglinda secundară mică ne oferă o imagine detaliată și la măriri mari la Lună și la planete.

Luminozitatea f/8 și oglinda parabolică cu descoperire scazută demonstrată în figura de mai jos, în primul rând trezeste interesul celor cărora le place sa observe Luna si planetele.
Montura și focuserul din metal dotat cu frânaă reglabilă cresc valoarea tubului. Focuserul este dotat cu doiuă filete T2, care permit conectarea unui adaptor de cameră sau a unui aparat de fotografiat digital. Telescoapele sunt comercializate cu montură NEQ3 (dotare minimă).

Cele două oculare Barium din pachet (10 și 25mm) permit măriri de 120x și 48x, însă cu ajutorul lentilei Barlow acromatic de 2x aceste măriri pot fi dublate. Putem ajunge astfel la o paletă de măriri de 48x,96x,120x și 240x cu accesoriile incluse.
Oglinda secundară are mărime moderată și brațe subțiri (de 0.5mm), care ajută la o imagine cu contrast.

Montura NEQ3 este dotată cu reglare fină manuală, însă putem să o dotăm cu o sumedenie de accesorii, (motoraș pentru urmărire, sistem GoTo, lunetă polară etc). Pe inelele tubului avem un conector (Piggyback) pentru aparate foto (pentru a conecta un aparat foto pentru navigare prin fotografii).

Parerea cumparatorului: "Cautand intre produsele firmei, era usor de observat instrumentul Sky Watcher, adica reflectorul newtonian modelul 150/1200 pe montura NEq3, fiindca acest telescop aspectuos era pus la vanzare la un pret scazut. Am lucrat cu mai multe instrumente (si cu unul facut de mine insusi), dar am vrut un telescop care sa fie relativ usor de transportat, dar sa fie si cat se poate de performant.
Dupa scoaterea instrumentului din cutie am ansamblat montura (care nu necesita reglari ulteriorare!!!). Tubul optic este bine realizat, cu suporti metalici pentru elementele optice stabile si foarte precis fabricate. Suportul oglinzii principale are arcurile suficient de puternice, care impiedica miscarea laterala a suportului reglabil. Oglinda secundara este sustinuta de un suport cu lamele subtiri. Aici am facut un reglaj simplu, adica am strans putin suruburile care sustin lamele, in asa fel suportul a devenit si mai stabil. Dupa o scura manevra de colimare am dus instrumentl afara sub cer, sa se raceasca. Din testul cu o stea de magnitudinea 2 (gamma leonis) au rezultat concluzii cu o f. mare majoritate pozitive. Elementele optice au o calitate foarte buna, ín asa fel rezuland un telescop care poate realiza o imagine aproape teoretica. Cu o stea artificiala, cu o putere de 380X imaginea de difractie este splendida, cu un disc Airy inconjurat cu un singur inel de difractie. Comparatia intre imaginea extra si intrafocala dovedeste ca curbatura oglinzii principale este intradevar parabolica cu o corectie superioara minima (dar este de stiut ca suprafetele ideale „matematice” nu exista in realitate). Verificand in lumina soarelui, stratul reflectorizant din aluminiu pe optica principala este uniform, fara „pete oarbe” lipsite de aluminiu (care se manifesta ca niste stelute, unde lumina poate sa patrunda). Imaginea lui Jupiter era splendida, cu multe detalii, si am reusit sa rezolv si niste stele binare „test”, deci pot sa spun ca acest instrument este de o calitate intre standard plus si premium. Montura NEq3 este o dotare minima sub acest tub optic, dar permite urmarirea stabila a astrilor, pe si pe o durata mai lunga (daca nu bate vantul). Luneta polara este prinsa intr-un filet stabil, si poate fi aliniat cu usurinta cu o cheie hexagon. Reticulul are figurile necesare, care ajuta la un aliniament polar precis. Setul de motorase pas cu pas functioneaza foarte bine, dupa aliniamentul polar, am reglat telescopul pe o stea de luminozitatea medie cu o putere de marire de 300X (limita teoretica), punand steaua in mijlocul campului vizual am lasat instrumentul afara. Dupa doua ore l-am verificat si steaua era in pozitie.
    Dupa o sedinta de observatii deep-sky, am realizat (ce am si stiut), ca acest instrument nu este capabil numai de observatii planetare ci este foarte bun si la observatii deep-sky. Cu un ocular de 32mm, campul vizual este de 1,21°. O foarte mare majoritate a nebuloaselor si a galaxiilor incape in aceasta limita, dar contrastul unui raport focal de f/8,3 nu poate fi inlocuit (de asta am si ales acest model in locul modelului 150/750). Nu vreau sa fac contracampanie fata de celelalte modele (care, sunt sigur ca sunt astfel de bune), fiindca si acest factor de luminozitate are dezavantajele lui, doar precizez ca eu prefer raportul focal deasupra f/7. Stelele punctiforme pe un fundal negru, increțiturile nebuloasei Orion, detaliile structurilor gazoase etc. au dovedit ca acest instrument este aproape “universal” pe planul observatiilor vizuale si fotografice.
Multumesc echipei Telescop-Expert, cine sunt buni prieteni ai mei, pentru colaborarea corecta si rapida, fapta care demonstreaza devotamentul lor fata de meserie."

Nagy István
Vicepresedinte AAMT

De ce să alegeți telescoape SKYWATCHER?
- Deoarece aveți garanție de 5 ani!
- În rândul telescoapelor similare pe piața românească, SkyWatcher reprezintă calitatea cea mai înaltă.
- Cel mai mare sortiment de instrumente astronomice și accesorii.
- Cea mai bună calitate de optica!
- Nu sunt jucării din plastic. Toate sunt construite din materiale superioare.
- Pachetele telescoapelor conțin piese necesare (două oculare din sticla, căutător cu optică din sticlă, trepied, tavă pentru accesorii etc.).
- Toate componentele optice sunt testate.

Seviciile noastre:
- ajutam în alegerea telescopului în funcție de cerinte și bugetul clientului;
- asiguram transportul în condiții corespunzătoare;
- după achiziționare contribuim (funcție de cerințe) la montarea si punerea în exploatare a telescoapelor. 
- la fiecare telescop SkyWatcher termenul de garanție este de 2 ani.

Manualul de utilizare in limba engleza se poate descarca de aici.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Caracteristici:
- Tip: telescop Newton - Black Diamond
- Obiectiv: 150 mm, parabolic
- Distanta focala: 1200 mm
- Raport focal: f/8
- Magnitudine stelara: 12.7
- Rezolutie (arcsec.): 0,8
- Marire teoretica maxima: 300X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana EQ3
- Control miscare fina: RA/DEC
- Trepied: aluminiu reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse:
- Oculare: Super 10mm(120x) si 25mm(48x)
- Cautator: 6x30 SpringLoad
- Tip focuser: cremaliera 1,25"
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 3kg si 1,8kg
- Greutate: 23kg
- Alte accesorii: software planetariu, manual de utilizare inlimb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
48x: cu ocular de 25mm
120x: cu ocular de 10mm


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook