ASTRONOMIE - Manual pentru amatori


ASTRONOMIE - Manual pentru amatori
pe stoc

Livrare 15 Ron

ASTRONOMIE - Manual pentru amatori

Produse Pret
ASTRONOMIE - Manual pentru amatori40 Ron

Această carte este destinată celor care doresc să învețe astronomia de bază fără a participa la un curs formal. De asemenea, poate servi drept text suplimentar în cadrul unui astroclub sau pentru studiu în particular. Vă recomandăm să porniți de la începutul acestei cărți și să parcurgeți capitol după capitol.
    În paginile acestui volum se vorbește despre astronomie, nu despre cosmologie. O discuție completă despre teoria Big Bang sau a teoriilor privind originea, structura și evoluția Universului, despre călătoriile în spațiu și căutarea inteligenței extraterestre sunt dincolo de sfera acestui volum.
Astronomia este scrisă explicit, fără un limbaj tehnic, presărată cu explicații și completată de un număr mare de ilustrații clarificatoare. Are multe analogii extrase din viața de zi cu zi, pentru a ajuta neinițiații în știință să aprecieze, în termenii lor, ceea ce descoperă prin explorarea modernă a universului.
Pe înțelesul tuturor, astronomia este definită ca știința care se ocupă cu studiul obiectelor cosmice, care se află dincolo de planeta noastră și procesele prin care aceste obiecte interacționează unul cu celălalt.
Vă invităm să porniți într-o călătorie de explorare a universului, pentru a-l înțelege și voi, așa cum îl înțeleg astăzi astronomii experimentați, pentru că dincolo de Pământ sunt tărâmuri vaste și uimitoare, pline de corpuri cerești a căror natură nu are nici un corespondent pe planeta noastră (natală). Astfel, volumul vine în sprijinul pasionaților de astronomie, cu precădere al tinerilor de vârstă școlară, printr-o abordare concisă, unitară și elementară a principalelor ramuri din vastul domeniu al astronomiei.
Având ca scop inițierea tinerilor, pregătirea atentă a conținutului cărții permite cu ușurință familiarizarea cu conceptele fundamentale și termenii specifici astronomiei, dând posibilitatea studierii și înțelegerii numeroaselor probleme, ce au ca rezultat răspunsuri la numeroase întrebări despre univers. Capitolul introductiv face o prezentare generală a obiectului și scopului astronomiei și a structurii universului observabil. Mai departe, în capitolul "Noțiuni și formule de trigonometrie sferică" sunt prezentate elementele sferei, unde se vorbește despre unghiuri și triunghiuri pe sferă, prezentând  rezolvarea acestora cu ajutorul formulelor fundamentale ale trigonometriei. Capitolul "Astronomia sferică" expune noțiuni de bază legate de sistemele de coordonate cerești. Prezintă noțiunile necesare înțelegerii fenomenelor astronomice ca o consecință a mișcărilor Pământului, precum și utilitatea trigonometriei sferice în astronomie. Capitolul "Timpul și măsurarea lui" dezvăluie necesitatea măsurării și păstrării timpului exact, utilitatea lui în viața cotidiană și mai ales, în astronomie, precum și criteriile prin care înaintașii noștri antici au pus bazele elaborării unui calendar. În continuare, capitolul "Fenomene care modifică pozițiile aștrilor pe cer" relevă fenomenele ce falsifică direcțiile și pozițiile în care se văd corpurile cerești de pe Pământ. Marea familie de corpuri cosmice, ce gravitează în jurul Soarelui ocupă capitolul "Sistemul Solar". Tot aici sunt prezentate elementele care duc la producerea eclipselor de Soare și de Lună. "Noțiuni elementare de mecanică cerească", este capitolul în care sunt expuse sumar problemele și metodele acestei ramuri a astronomiei, iar pentru cititorii matematicieni sunt prezentate aplicații ale problemei celor două corpuri. Despre lumea stelară, nonstelară și a sistemelor gigante numite galaxii, se discută la finalul cărții, în capitolul "Noțiuni de astronomie stelară și astrofizică".
Volumul de față este rezultatul muncii unui colectiv format din astronomi amatori entuziaști și perseverenți care, au dorit să pună la dispoziție pasionaților cerului o lucrare accesibilă, în vederea însușirii și îmbunătățirii cunoștințelor în acest domeniu numit – Astronomia.
Sperăm că descrierile, imaginile și tabelele din această carte, nu vor ascunde admirația și uimirea pe care toți astronomii amatori le încearcă atunci când se opresc din lectură și se gândesc la frumusețea universului în ansamblu. Veți înțelege că, Astronomia este unul dintre domeniile cele mai dinamice și interesante ale științei moderne. Descoperirile recente ne-au arătat lumi nevăzute până acum, dincolo de limitele exterioare ale sistemului nostru planetar, ne-au oferit posibilitatea de a observa și interpreta modurile dramatice în care cele mai multe stele masive se pot prăbuși în găuri negre și ne-a permis să vedem universul așa cum era în urmă cu aproape 14 miliarde de ani.
Pentru observatorii activi, cartea oferă pentru următoarele trei decenii, tabele cu fenomene semnificative ale planetelor mari din sistemului solar, face cunoscute eclipsele de Soare și de Lună care pot fi urmărite din România și alte multe fenomene astronomice.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
- Autor: Marcel Jinca-Aurelia Idita


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook